Музеят се включва в Европейските дни на наследството

Регионален исторически музей – Велико Търново ще се включи в Европейските дни на наследството, които се организират по инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия от 15 до 18 септември.
В тези дни отворени за посетителите без входни такси ще са четири от музейните обекти в старата столица. На 15 септември с вход свободен ще е Архитектурно-музеен резерват „Царевец, а на 16 септември – средновековната църква-музей „Св.Петър и Павел“ в квартал „Асенов“. В рамките на инициативата на 17 септември ще може безплатно да се посетят музеите „Затвор“ и „Нова и най-нова история“, а на 18 септември свободен ще е достъпа до Археологическия музей.
Европейските дни на наследството се провеждат ежегодно през месец септември в почти всички европейски страни под мотото „Европа, общо наследство“ и дават възможност на милиони хора да се запознаят с културното наследство на Стария континент.
Тази година у нас в инициативата се включват и над 70 общини от 27 области. В ролята си на Национален координатор по провеждане на Европейските дни на наследството в България Министерство на културата е изготвило Национален календар с над 350 събития, организирани от присъединилите се в кампанията партньори, които могат да се видят на този календар.