646 туристи разгледаха крепостта Царевец в първия ден на 2019-та година

646 туристи разгледаха Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ във Велико Търново в първия ден на 2019-та година. За четири часа на 1 януари на историческата крепост се качиха 471 българи и 175 чужденци.

8-годишната Бояна Цаневска от Варна бе първият посетител за новата година на най-голямата забележителност в старата столица. Момиченцето изчака повече от 40 минути пред касата на музейния обект за да купи билети за себе си и родители си Татяна и Никола.

Точно в 12,00 часа Бояна бе официално посрещната от зам.-директора на Регионален исторически музей-Велико Търново д-р Миглена Петкова.. Тя е първият регистриран посетител на музеен обект за 2019 г.не само във Велико Търново, но и за цялата страна. Момичето получи като подарък музейна литература, а в своята разходка на историческата забележителност семейство й бе придружено от екскурзовод.

Сред чужденците, разгледали средновековната крепост във Велико Търново на 1 януари най–многобройни са били посетителите от Румъния и Русия, като са регистрирани и туристи от Китай, Франция, Германия и Англия.