Царевец - туристическа забележителност на България за 2022 г.

Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ е туристическа забележителност на България за 2022 г. в годишната класация на списание DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday.

Изданието е една от водещите туристически медии у нас и присъжда годишни награди за туризъм в 8 категории.

Царевец е №1 в шампионската селекция в туризма за 2022-ра защото историческата крепост, неповторимата атракция спектакъла „Царевград Търнов-звук и светлина“ и всеотдайната работа на екипа Регионалния исторически музей и Туристическия информационен център „Царевград Търнов“ към община Велико Търново целогодишно привличат туристи в старопрестолната столица на България и утвърждават страната ни на картата на световния туризъм като културна дестинация.

Призът е авторска статуетката на Стефан Петров, която представлява логото на списание DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday.

Изданието е част от медийна група „Роял Комюникейшън“ ЕООД, която включва авторитетната информационна агенция Bgtourism.bg и онлайн платформата й за работни места в туризма Jobs.Bgtourism.bg. Списанието е двуезично, на български и английски език и представя най-красивите дестинации у нас и в чужбина, както и ексклузивни истории и интервюта с професионалисти в бранша и популярни личности.

На снимката: Директорът на РИМ-Велико Търново д-р Иван Църов и Борислав Йорданов, управител на Общинската туристическа агенция „Царевгад Търнов“ с приза на списание DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday.