Студент предложи брак на любимата си на крепостта Царевец

Студент от Академията на МВР – София предложи брак на своята любима на историческия хълм Царевец във Велико Търново в последния мразовит ден на февруари. Георги Стоянов изненада с романтичния жест своята избраница Вилиана Нашкова навръх рождения й ден 28-ми февруари.

Съмишленици в изненадата на младия мъж станаха екскурзоводите от музея, които повече от час пазеха в тайна изненадата и букет от червени рози за рожденичката.

Към 10,00 ч. пред входа на крепостта Георги подари цветята на Вилиана и двамата поехана романтична разходка из потъналата в сняг крепост. Малко по-късно при температура -10 градуса до пирамидата, посветена на българската независимост, студентът предложи брак и подари прекрасен годежен пръстен на любимата си.

За Георги няма съмнение, че е избрал точното място за своето предложение, а Вилиана сподели с щастлива усмивка: „ Този ден ще остане в сърцата ни! Винаги ще се връщаме в този прекрасен град, на това невероятно място!”.

Вилиана е студентка, която тази година завършва „Начална и предучилищна педагогика” във ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”. Тя и бъдещия и съпруг са родом от Свиленград и са много щастливи, че именно на Царевец поставят ново начало на връзката си. Двойката смята да осъществи своите планове и мечти тук, в България.

В последния ден на февруари въпреки минусовите температури и валящия сняг над 50 български и чуждестранни туристи разгледаха Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ във Велико Търново.