Регионален исторически музей-Велико Търново се включва в Нощта на музеите

Регионален исторически музей-Велико Търново се включва в Нощта на музеите Регионален исторически музей – Велико Търново за десети път се включва в Европейската Нощ на музеите. На 17 май събота) 2014 г. с удължено работно време и с вход- свободен ще е църквата „Св. 40 мъченици“, която ще приема посетители от 19,00 ч. до 01,00 ч. на 18 май.
Европейската Нощ на музеите и галериите се организирана за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата За няколко години инициативата се разпространява успешно из цяла Европа. По своя формат събитието е отворена програма към възможно най-широк кръг от хора, които имат възможност не само да се докоснат до ценностите, които музеите предлагат, но и до техните послания.
През годините Регионален исторически музей-Велико Търново се е включвал в европейската инициатива с различни събития в Археологическия музей, Музей „Затвор“, Музей „Възраждане и Учредително събрание“, Сарафкината къща и др.
Заповядайте на нощна разходка в църква „Св.40 мъченици“ и манастирски комплекс Великата лавра“ – историческа светиня за българския народ и гордост за великотърновци