Крепостта Царевец очаква първият си посетителза 2021-та в 12,00 ч . на 1 януари

Най-посещаваният исторически обект в страната, крепостта Царевец във Велико Търново, отново ще посреща туристи в първия ден на новата година. Архитектурно-музейният резерват ще е отворен за посещения на 1 януари от 12:00 до 16:00 часа. 

Първият посетител ще бъде официално посрещнат точно в 12,00 часа на входа на крепостта от директора на Регионален исторически музей-Велико Търново д-р Иван Църов. Туристът ще получи подарък – музейна литература, а при обиколката на историческата забележителност ще бъде придружен от екскурзовод. 

Като архитектурно-музеен резерват на открито Царевец е единствения музеен обект в страната отворен за посещение след затягане на пандемичните мерки през ноември.

Жителите и гостите на Велико Търново ще могат да разгледат историческата крепост и в последния ден на тази година, 31 декември, от 9,00 до 13,00 часа. 

След Царевец поетапно, при спазване на противоепидемичните мерки, се отварят за посещения и останалите обекти от структурата на Регионален исторически музей-Велико Търново.

От 2 януари индивидуални посетители ще приемат музей „Възраждане и Учредително събрание“, Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“, църква „Св 40 мъченици“ и църква „Рождество Христово“ в с. Арбанаси.

На 4 януари врати ще отворят Археологическия музеи и музеите „Затвор“ и „Сарафкина къща“. 

Групи в музейните обекти няма да се допускат.