Интерактивна игра за деца в Мултимедиен посетителсски център „Царевград Търнов“

Интерактивна образователна игра за деца е разработена за Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ в старата столица. Софтуерният проект на Мария Желязкова е дипломна работа по магистърска програма “Информатика. Компютърни науки. Медии“ във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“. Образователната програма е от три части: пъзел  на сцена от посетителския център, игра „Открийте десетте разлики“ с тематични картинки от музея и трети компонент, в който трябва да се познае професията на визуализираните в експозицията средновековни занаятчии.

Софтуерът ще бъде представен за първи път на 2 юни 2017 г., (петък), от 10,00 часа по време на образователен урок в Мултимедийния посетителски център воден от Илиян Петракиев от Регионален исторически музей-Велико Търново.. В урока ще се включат деца от трета група на Целодневна детска градина „Ивайло“ с преподаватели Светлана Василева и Нина Игнатова.

Малчуганите първо ще разгледат експозицията и след това на място ще рисуват впечатленията си. На финала, на компютрите в посетителския център „Царевград Търнов“ децата ще се забавляват с новата образователна интерактивна игра.