Изложба „КЪМ небето“ гостува в Сухиндол

Над 940 посетители разглледаха изложба „КЪМ НЕБЕТО“ на Регионален исторически музей – Велико Търново в сътрудничество с „Манта модел клуб“, „Клуб стендови моделизъм България“ и Национално дружество “Традиция“- Велико Търново, посветена на създаването и развитието на българската авиация.

В експозицията историята на първопроходците на българската авиация бе показана в двадесет табла със снимки и факсимилета от документи и над 40 мащабни модела и диорами.

Предстои изложбата да гостува за две седмици в родното място на пилота Петко Попганчев – град Сухиндол. Откриването е в 14,00 ч. на 25 юни в Ритуалната зала Община Сухиндол.

С малко прекъсване през лятото, за да може моделите да участват в изложения в страната и чужбина, а така също да бъдат изработени и нови, наесен е планирано още едно издание на изложбата.

Снимковата част от експозицията ще гостува на две събития на моделистите – ежегодното изложение на „Манта модел клуб“ във Велико Търново от 21-22 септември и изложението на „Клуб стендови моделизъм България“в София през октомври.