Дискусия „140 години българска дипломация“ в музей „Възраждане и Учредително събрание“

С дискусия в музей „Възраждане и Учредително събрание“  във Велико Търново стартираха инициативите за отбелязване на 140-годишнината на българската дипломатическа служба.

Първото събитие, насочено към повишаване интереса на  българските младежи към света на международните отношения и дипломацията, се проведе на 26 юни в залата, където е приета Търновската консституция. В събитието се включиха ученици, студенти и курсанти, пред които зам.-министъра вътрешните работи представи историята и мисията на Външно министерство, ключовите моменти и постиженията на членството на България в НАТО и Европейския съюз, перспективите пред младежите от Велико Търново и региона за професионално развитие и др.
В дискусията участвахха директорът на РИМ- Велико Търново д-р Иван Църов, зам.-кметът на старата столица проф. Георги Камарашев и великотърновския митрополит Григорий. .
Срещата е начало на поредица събития в страната за популяризиране постиженията на българската дипломация и повишаване интересът на младежите към сферата на международните и дипломатически отношения.