Влизаме с електронен билет на Царевец и в музеи във Велико Търново и Арбанаси

Туристите във Велико Търново и Арбанаси вече могат да използват електронни билети за най-посещаваните музейни обекти и забележителности. Те могат да бъдат закупени по лесен и достъпен начин на сайта tickets.museumvt.com. Интегрирани са съвременните дигитални начини за разплащане.

На входа на Царевец, в църквата „Свети 40 мъченици“ и в Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“ са монтирани турникети. Достъпът до крепостта и до музейните обекти става бързо и лесно, след като устройствата сканират кода на електронния билет.

Със закупени през сайта tickets.museumvt.com билети туристите могат да посетят и следните обекти: църквите „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ и „Рождество Христово“, заедно с Констанцалиевата къща в Арбанаси, крепостта Трапезица, музей „Възраждане и Учредително събрание“, църква „Св. Св. Петър и Павел“, Археологически музей и музей „Сарафкина къща“ във Велико Търново. Достъпът е чрез преносими четци, разполагащи с мобилно приложение за сканиране на електронен билет.

Иновацията е част от политиките на община Велико Търново за повишаване на туристическия интерес към Старата столица и Арбанаси и за улесняване на чуждестранни и български туристи.