Виртуална изложба представя даренията получени през 2022 г.

По повод Деня на народните будители - 1 ноември Регионален исторически музей-Велико Търново представя даренията получени през 2022 година. Изложбата „Заедно да съхраним историческата памет“ е виртуална, заради ремонтните дейности в музей „Възраждане и Учредително събрание“, където по традиция се експонират новопостъпилите вещи. Тя може да се види в нашите канали в Yiu Tube и социалните мрежи.
Над 80 предмета - археологически и етнографски материали, документи, снимки и литература са постъпили в нашите фондове от 2 ноември 2021 г. до 30 октомври 2022 г. Те са предоставени от 23-ма дарители, които в знак на благодарност ще получат специални свидетелства и едногодишни карти за безплатни посещения в нашите обекти и експозиции.

Регионален исторически музей-Велко Търново благодари на своите дарители, че са опазили във времето ценни материали и са избрали да ги предоставят на нашата институцията, за да продължим за ги съхраняваме и показваме на идните поколения! 

Пълен списък с даренията за 2022 г. ще бъде публикуван на сайта на Регионален исторически музей-Велико Търново https://museumvt.com/дарители-и-дарения.